Maatwerk software
Of het nu een mobiele app, web- of desktopapplicatie is. Het IT Kwartier kan helpen met het ontwerp, ontwikkeling en uitrol van deze applicaties.
Image
Elk bedrijf is uniek. Toch maakt elk bedrijf gebruik van standaard software. Een administratiepakket, tekenpakket of een programma om voorraad te beheren. In elk bedrijf komt u in grote lijnen dezelfde software tegen. Omdat overal de werkwijze uniek is en standaard software nooit 100% zal aansluiten op uw organisatie zal er altijd een lijstje met wensen zijn bij de gebruikers van de software.

In andere gevallen kan het voorkomen dat uw bedrijf een special wens heeft waar simpelweg geen software voor bestaat of omdat er maar weinig bedrijven zijn met dezelfde behoefte en dat de software leverancier hier geen brood in ziet. Maatwerk software kan dan de oplossing zijn.

Maatwerk software kan in verschillende vormen worden ingezet: Het kan een simpele app of webpagina zijn die voortgang van een order toont tot applicaties voor shopfloor control en part traceability
Image
Hoe weet ik of maatwerk software voor mij de oplossing is?
Het antwoord is heel simpel: Bestaat er binnen de huidige standaard software een bepaalde behoefte waar u of uw leverancier geen oplossing kan of wil bieden dan kan maatwerk software voor u de oplossing zijn.
Waar moet ik bij maatwerk software aan denken?
 • Het vereenvoudigen van een procedure
  • Is het aantal handelingen binnen de standaard software te veel of te complex voor uw medewerkers en/of klanten. Een maatwerk oplossing kan de procedure simpel, snel en begrijpbaar maken door verschillende schermen te combineren, onnodige velden weg te laten of door extra uitleg en eventuele workflow te presenteren.

 • Het toevoegen van functionaliteit
  • Werkt uw huidige software na behoren maar mist u toch die laatste 1% Maatwerk kan deze 1% aanvullen.

 • Het borgen van de toekomst
  • Heeft u jarenlang een software pakket na tevredenheid gebruikt maar is de ontwikkeling stop gezet. Maatwerk kan ervoor zorgen dat u niet zit opgesloten in deze software. De data kan worden overgezet en de applicatie kan zelfs worden nagebouwd volgens hedendaagse standaarden.

 • Het koppelen van systemen
  • Moet u vaak dezelfde informatie overzetten of zelfs overtypen, heeft u meerdere systemen waar dezelfde informatie dubbel staat? Maatwerk kan hier worden ingezet om deze systemen te koppelen zodat een invoer tussen meerdere systemen gelijk wordt gehouden.

 • Het verzamelen van informatie
   Maakt u gebruikt van meerdere software pakketten en ontbreekt het overzicht? Maatwerk software kan hier uitkomst bieden. Door de ontwikkeling van slimme dashboards kan informatie uit verschillende software worden samengevoegd in 1 dashboard.
Hoe gaat deze ontwikkeling in zijn werk?
Als eerste is het heel belangrijk dat u precies weet wat de eisen en wensen zijn of waar het probleem of de tekortkoming zit binnen de huidige software. Vervolgens gaan we samen in gesprek en gaan we samen op zoek naar de beste / mogelijke oplossing.

De volgende stap is dat we samen een raamwerk gaan bouwen met de benodigde basisfunctionaliteit. Dit gebeurt als u dat wenst op locatie om de lijntjes zo kort mogelijk te houden en dat u zelf onderdeel bent van de ontwikkeling. Vervolgens wordt de basisfunctionaliteit uitwerkt tot een volledige oplossing waar u en alle betrokkenen mee kunnen gaan testen. Als de testfase succesvol is kan het maatwerk richting productie. Eventuele toevoegingen worden op dezelfde manier ontwikkeld.
Voordelen
 • Geen kosten vooraf
 • Direct contact met de ontwikkelaar
 • U bent zelfs onderdeel van het ontwikkelteam
 • Kosten simpel en transparant geen licentiekosten
 • Het maatwerk wordt als u dat wenst op locatie gemaakt eventueel samen met uw eigen technisch personeel
 • Hoe nu verder?
  Zit u met vragen of heeft u geen idee waar te beginnen, ik kom graag op gesprek om uw vragen te beantwoorden of om samen met u naar een oplossing te zoeken.
  Contact