Koppelingen
Meerdere processen en/of systemen koppelen maar geen idee waar te beginnen? Het IT Kwartier kan helpen deze koppelingen te ontwerpen en te ontwikkelen.
Image
Tegenwoordig worden veel verschillende software pakketten gebruikt voor het vereenvoudigen of versnellen van de dagelijkse werkzaamheden en/of voor het verwerken van grote hoeveelheden informatie. De hoeveelheid verschillende software kan hier voor problemen gaan zorgen: Om alle gegevens snel, correct en makkelijk te verwerken moeten de verschillende software pakketten met elkaar kunnen samenwerken en gegevens kunnen uitwisselen. Als deze samenwerking ontbreekt of niet goed functioneert bent u in dat geval al snel afhankelijk van de leveranciers van de verschillende software.

Als de leveranciers vervolgens geen koppeling beschikbaar hebben of als deze koppeling niet goed functioneert of onvoldoende blijkt te zijn heeft u een probleem. Een maatwerk koppeling kan hier een oplossing bieden.
Waar moet ik bij een maatwerk koppeling aan denken?
 • De leverancier geeft aan dat er geen koppeling beschikbaar is en/of dat de ontwikkeling van deze koppeling (voorlopig) niet op de agenda staat.
  • Het IT kwartier kan samen met u bekijken welke export mogelijkheden de software biedt en vervolgens een koppeling schrijven op basis van deze export gegevens richting de andere software pakketten.


 • De beschikbare gegevens hebben niet het juiste formaat en/of indeling.
  • Het kan voorkomen dat de verschillende software wel gekoppeld kan worden maar dat de indeling van de gegevens niet juist is of dat het formaat niet correct is. Het IT kwartier kan een maatwerk koppeling creĆ«ren die de indeling corrigeert of het formaat omzet zodat het door het andere pakket correct kan worden ingelezen.


 • De beschikbare gegevens worden niet automatisch gekoppeld.
  • Soms vereist het uitwisselen van gegevens tussen de verschillende pakketten een behoorlijke hoeveelheid handmatige acties. Dit kan veel tijd in beslag nemen en de kans op fouten neemt toe. Het IT kwartier kan samen met u bekijken of het geheel of een gedeelte kan worden geautomatiseerd. Eventuele rapporten of een dashboard kunnen ervoor zorgen dat u controle houdt op het geautomatiseerde proces.
Hoe gaat deze ontwikkeling in zijn werk?
Als eerste wordt bekeken waar de informatie vandaan komt en waar de informatie uiteindelijk naartoe moet. Is dit 1 pakket of zijn dit meerdere pakketten? Het kan namelijk voorkomen dat informatie eerst moet worden samengevoegd of moet worden gesplitst. Vervolgens wordt gekeken naar de indeling en het formaat. Welke standaard kan worden gebruikt of welke indeling / formaat wordt verwacht door de ontvangende / zendende partij. Heeft de ontvangende / zendende partij een koppel mogelijkheid?

De volgende stap is dat we samen een raamwerk gaan bouwen met de benodigde basisfunctionaliteit. Dit gebeurt als u dat wenst op locatie om de lijntjes zo kort mogelijk te houden en dat u zelf onderdeel bent van de ontwikkeling. Vervolgens wordt de basisfunctionaliteit uitwerkt tot een volledige oplossing waar u en alle betrokkenen mee kunnen gaan testen. Als de testfase succesvol is kan de koppeling richting productie. Eventuele toevoegingen worden op dezelfde manier ontwikkeld.
Image
Voordelen
 • Geen kosten vooraf
 • Direct contact met de ontwikkelaar
 • U bepaald zelf welke informatie er wel/niet wordt uitgewisseld
 • U bent eventueel zelf onderdeel van het ontwikkelteam
 • U bepaald zelf welke delen vol automatisch of gedeeltelijk worden gekoppeld.
 • De koppeling wordt als u dat wenst op locatie gemaakt eventueel samen met uw eigen technisch personeel
Hoe nu verder?
Zit u met vragen of heeft u geen idee waar te beginnen, ik kom graag op gesprek om uw vragen te beantwoorden of om samen met u naar een oplossing te zoeken.
Contact